Kалендар

октомври 2022
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

2015-10
2014-12
2014-11
2014-10
2014-09
2014-08
2014-07
2014-06
2014-05
2014-04
2014-03
2014-02
2014-01
2013-12
2013-11
2013-10
2013-09
2013-08
2013-07
2013-06
2013-05
2013-04
2013-03
2013-02
2013-01
2012-12
2012-11
2012-10
2012-09
2012-08
2012-07
2012-06
2012-05

40 страни ще покажат национални храни, вина и напитки

23.10.12 | Новини

Четири изложбени зали в Интер Експо Център (ИЕЦ) – София ще представят оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии в бранша от 7 до 10 ноември на специализираните изложби Интерфуд & Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното. Близо 40 страни от близки и далечни региони по света ще покажат еталона на родната си хранителна индустрия, коментира Агрозона. Италия, Унгария, Турция, Гърция и Австрия подготвят силно колективно представяне. Български и чуждестранни компании ще предлаожат богата гама от месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани храни, вина и продукти от грозде, безалкохолни и други напитки. Кулинарни дегустации и конкурси са тест за предпочитанията на потребителите и добър ориентир за бизнеса. Модерни машини, технологии, суровини и материали са във фокуса на много компании, които помагат за модерното и устойчиво развитие на хранителната индустрия.

Био Зона и Зона ”Диета и фитнес” ще насочват търговските обекти и потребителите към биопродуктите, диетичните и диабетичните храни. За трета година “Био зона”, организирана съвместно с Българска Асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България, поставя на фокус сертифицираните храни и продукти на биологичното земеделие и производство.

Колективното участие на Италия, популярно като “Spazio Italia” и тази година ще изпълни календара на изложбените дни с интересни продукти. Презентации, дегустации и изкушения от италианската кухня ще бъдат представени в рамките на “Лаборатория за италиански вкус“. Активна бизнес аудитория ще посрещнат Българската асоциация на сомелиерите и ИЕЦ, които с грижа и старание подготвят обучението “Съчетание на вина с храни” за желаещите да усвоят изкуството на сомелиерството. Асоциацията на конвивиумите на Slow Food в България отново ще привлече вниманието на български и чуждестранни гости към признати за кулинарни съкровища храни, които представят страната ни и популяризират нейните традиции по света.

Уникална по рода си изложба на бутикови “Сватбени торти” ще предизвика майсторите сладкари да покажат своя талант и креативност. Мотивацията и цялата организация на дефилето “Дизайнерски торти” е в ръцете на сп. „Кафе пауза“ и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите, в партньорство със столичния изложбен комплекс. Изложителите се готвят за участие в конкурса “Златен медал с диплом” за качествени готови храни, напитки и/или добавки, наложени на пазара, който се организира за пети път. Не по-малко се вълнуват и за оценките, които ще получат от традиционния Конкурс на потребителя.

Паралелно с изобилието от храни посетителите ще видят и изложбата за хотелско, ресторантьорско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ. Мениджърите на хотели и ресторанти, на бистра, барове, пицарии, кафета, търговски обекти с топли точки и други заведения ще открият в зали 5 и 6 на изложбения комплекс модерни технологии и ноу-хау за висок клас техника и брандове.

Изложбите ще бъдат отворени от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа, на 10 ноември – до 16.00 часа.