Четири изложбени зали в Интер Експо Център (ИЕЦ) – София ще представят оригинални храни, напитки, опаковки, машини и технологии в бранша от 7 до 10 ноември на специализираните изложби Интерфуд & Дринк, Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното. Близо 40 страни от близки и далечни региони по света ще покажат еталона на родната си хранителна индустрия, коментира Агрозона. Италия, Унгария, Турция, Гърция и Австрия подготвят силно колективно представяне. Български и чуждестранни компании ще предлаожат богата гама от месни изделия и деликатеси, мляко и млечни продукти, хляб, хлебни и сладкарски изделия, консервирани храни, вина и продукти от грозде, безалкохолни и други напитки. Кулинарни дегустации и конкурси са тест за предпочитанията на потребителите и добър ориентир за бизнеса. Модерни машини, технологии, суровини и материали са във фокуса на много компании, които помагат за модерното и устойчиво развитие на хранителната индустрия.
Био Зона и Зона ”Диета и фитнес” ще насочват търговските обекти и потребителите към биопродуктите, диетичните и диабетичните храни. За трета година “Био зона”, организирана съвместно с Българска Асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България, поставя на фокус сертифицираните храни и продукти на биологичното земеделие и производство.
Колективното участие на Италия, популярно като “Spazio Italia” и тази година ще изпълни календара на изложбените дни с интересни продукти. Презентации, дегустации и изкушения от италианската кухня ще бъдат представени в рамките на “Лаборатория за италиански вкус“. Активна бизнес аудитория ще посрещнат Българската асоциация на сомелиерите и ИЕЦ, които с грижа и старание подготвят обучението “Съчетание на вина с храни” за желаещите да усвоят изкуството на сомелиерството. Асоциацията на конвивиумите на Slow Food в България отново ще привлече вниманието на български и чуждестранни гости към признати за кулинарни съкровища храни, които представят страната ни и популяризират нейните традиции по света.
Уникална по рода си изложба на бутикови “Сватбени торти” ще предизвика майсторите сладкари да покажат своя талант и креативност. Мотивацията и цялата организация на дефилето “Дизайнерски торти” е в ръцете на сп. „Кафе пауза“ и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите, в партньорство със столичния изложбен комплекс. Изложителите се готвят за участие в конкурса “Златен медал с диплом” за качествени готови храни, напитки и/или добавки, наложени на пазара, който се организира за пети път. Не по-малко се вълнуват и за оценките, които ще получат от традиционния Конкурс на потребителя.
Паралелно с изобилието от храни посетителите ще видят и изложбата за хотелско, ресторантьорско, кетъринг и СПА оборудване СИХРЕ. Мениджърите на хотели и ресторанти, на бистра, барове, пицарии, кафета, търговски обекти с топли точки и други заведения ще открият в зали 5 и 6 на изложбения комплекс модерни технологии и ноу-хау за висок клас техника и брандове.
Изложбите ще бъдат отворени от 7 до 9 ноември от 10.00 до 18.00 часа, на 10 ноември – до 16.00 часа.