Завръщане в бъдещето – селското стопанство

На 14 декември в Брюксел се проведе заключителната конференция на информационна кампания „ОСП:За:връщане в бъдещето”. Официалното събитие бе на тема „ОСП: 50 години по-късно“. В него участваха представители от четирите страни-участнички в проекта – браншови организации на земеделски производители, местни инициативни групи, организации на биопроизводители, както и български представители в Европейския парламент и Европейската комисия.

Беше представена книгата „ОСП, минало и бъдеще”. В нея са обобщени изводите от проведените четирите кръгли маси в България, Естония, Португалия и Малта.

По време на заключителната конференция се проведе и церемонията по награждаването на победителите във фото/видео конкурса „Завръщане в бъдещето – селското стопанство”.

Голямата награда отиде при Мануел Луис Ребело Гомес от Португалия, за снимката “Wine-Douro Valley”. Освен носител на голямата награда г-н Ребело Гомес е победител и в категория „Качество, разнообразие, здраве – европейската селскостопанска политика и продукция“.

Другите финалисти в категории са: