Kалендар

октомври 2022
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

2015-10
2014-12
2014-11
2014-10
2014-09
2014-08
2014-07
2014-06
2014-05
2014-04
2014-03
2014-02
2014-01
2013-12
2013-11
2013-10
2013-09
2013-08
2013-07
2013-06
2013-05
2013-04
2013-03
2013-02
2013-01
2012-12
2012-11
2012-10
2012-09
2012-08
2012-07
2012-06
2012-05

Дни на кулинарията с местни биологични земеделски продукти организират в Родопите

03.10.12 | Новини

Втора серия на биокулинарното събитие „Дни на кулинарията с биологични и местни биологични земеделски продукти и храни от Източните Родопи“ организират от „Новото тракийско злато“. Основното събитие-демонстрация ще се състои на 5 октомври в „Дивата ферма“ в с. Горно поле, Община Маджарово, съобщава Агрозона.

Холандската кулинарна експертка Каролина Верхувен ще покаже с помощта на Бети Василиева от „Дивата ферма“ готвене с местни продукти, консервиране на плодове и зеленчуци, като се използват рецепти от кулинарното наследство. Дирк-Хайн Монтан, експерт по качество и стандартизация, ще направи препоръки за стандартите на ЕС за местна и домашна преработка на земеделски продукти и храни. Двамата холандски експерти ще бъдат придружавани от Мартийн Ланкестер, изпълнителен директор на холандската фондация Авалон.

Второто кулинарно събитие на НТЗ предлага чудесна възможност за популяризиране на концепцията и практиките за консервиране и готвене с биологични продукти, на добрите хигиенни изисквания и европейските стандарти в района на Източните Родопи, където проектът активно работи. Целевите групи на събитието – местни биопроизводители, собственици/управители/готвачи в къщи от къщи за гости и ресторанти, дребни преработватели, представители на местната общност, медии – ще могат да научат повече за българските и европейските стандарти по време на семинар в Кърджали на 6 октомври (събота).