CAP:re:turn to the future

Първи международен конгрес КОРК 2012 ще се проведе в град Бежа, Португалия

08.06.12 | Новини

Международен конгрес, посветен на видовете от семейството на корковия дъб, ще се проведе между 15 и 20 юли в град Бежа, Португалия. Това съобщава официалният сайт на Национално управление по горите, Португалия.

Конгресът Корк 2012 е организиран от Центъра за биотехнологиите в селското стопанство и Организация CEBAL – Португалия. „Целта на конгреса е да се съберат всички заинтересовани страни, свързани с горската промишленост – производители, изследователи и индустрия. Това ще доведе до ползотворен обмен на знания и умения. Чрез конгреса възнамеряваме да обърнем внимание на най-новите изследвания във всички аспекти на екология, лесовъдство, физиология и биотехнологии, със силен акцент върху производството на корк", съобщи Соня Гоншалвеш от CEBAL.

В програмата на конгреса са включени седем научни сесии с експертни говорители, световно признати в съответните области, като професор Джон Карлсън от Университета Пенн Стейт, САЩ.

Можете да вземете участие в заседанията на конгреса. Освен това ще бъдат монтирани два екрана, на които могат да се наблюдават сесиите – един в района на град Бежа и друг в град Сантарем, Португалия. На тях ще бъдат презентирани и разговори с производителите.