Kалендар

Април 2020
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30  

Синдикатите ще подкрепят екипа на МЗХ по отношение на политиките на заетост и доходност

04.07.13 | Новини

„Ще подкрепяме екипа на Министерство на земеделието и храните винаги, когато действията са насочени към по-висока доходност и заетост на населението в страната и в селските райони.” Това каза председателят на Конфедерация на независимите синдикати в България /КНСБ/ Пламен Димитров по време на среща с министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков и тримата заместник-министри в МЗХ.

„Основна грижа на екипа ми при управлението на сектора и при задаването на приоритетите на новия програмен период ще бъде подпомагането на икономическия напредък на страната и подобряване условията на труд и увеличаване на заетостта на работещите в земеделието, селското и горското стопанство”, каза министър Греков.

Страните се съгласиха, че усвояването на средства по европейски и национални проекти не трябва да е самоцел, а да се търси социален и икономически ефект върху българското село и върху икономиката като цяло.

По време на срещата присъстваха председателите на три от най-големите федерации на независимите синдикати – на заетите в земеделието, в горското стопанство и в хранително-вкусовата промишленост, които представиха проблемите в ресорите си и се договориха със съответните ресорни заместник-министри за провеждане на отраслови срещи с участието на браншовите организации.