Kалендар

май 2020
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Министър Греков обяви намерението си за активна работа с браншовите организации в сектор „Земеделие”

07.06.13 | Новини

До края на месеца ще проведа срещи с всяка една браншова организация, за да обсъдим проблемите в сектор "Земеделие". Това обяви Министърът на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков. Днес той проведе организационна среща с представители на браншовите организации от сектора, за да обсъди с тях задачите и приоритетите в бъдещата съвместна работа. По време на разговора бяха поставени въпросите за преодоляването на сивата икономика и за неотложната необходимост от създаване на стратегии за развитието на отрасъла, съобщи пресслужбата на МЗХ.

Министърът изиска до края на юни всички организации да легитимират себе си, като представят актуално състояние и информация за членската си маса. Министър Греков поиска организациите да дадат своите становища по проекта на Закона за браншовите организации и да се представят аргументирани предложения за евентуална промяна на подготвения проект.

Земеделските производители и преработватели изразиха общо съгласие за активиране дейността на специализираните консултативни съвети и създаване на работни групи към тях, в случай на възникнали проблеми.

По време на срещата министър Греков подчерта значимостта на науката за земеделската практика. Той посочи, че очаква предложения от неправителствените организации в земеделския бизнес за съвместна работа със средните училища и професионалните гимназии в земеделието и хранителната промишленост с цел издигане нивото на образованието в сектора.